Oldalak

2010. szeptember 20., hétfő

Egyiptom-El Gouna

Egyiptom-El Gouna






El Gouna jelentése: laguna. Hurghadától északra, körülbelül 22 km-re található, a Vörös-tenger nyugati partján, és persze tőlünk csak 3 órányi repülőútra van, amiért érdemes úti célunknak kitűzni!
A lagunákkal összekötött kis szigetek igazi mesebeli élményt nyújtanak. Építészeti szempontból érdekes, hogy az arab és a velencei stílus keveredik egymással, aminek az olasz építészek elképzelésének köszönhetünk. 

A sivatag felől fújó folyamatos száraz szél miatt, lényegében soha nem esik az eső. Ez az éghajlat egész évben kellemes éghajlatot biztosít az idelátogatóknak, mivel télen sem esik le a hőmérséklet 25 fok alá. 


Turisztikai szempontból, igazi vízparadicsom, a búvárkodás, szörfözés és a vízisíelők kedvenc helye. Gyönyörű szállodák, éttermek és üzletek, három kikötőben várják, a pihenni vágyókat. Az ide utazók, megnyugtatására szolgál, hogy nagyon jól felszerelt kórházuk van, és ez által biztonságban érezheti mindenki magát!
Két nagy strandján biztonságosan pihenhetünk, napozhatunk és úszhatunk kedvünkre, és amikor kedvünk szottyan egy kis mozgásra akkor ajánlatos elmenni a golfpályára.
1996.-ban a város otthont adott egy Kis Múzeumnak, ahol többek között szobor másolatokat és az egyiptomi Husszein Bikar festőművész képeit csodálhatjuk meg.
Sok számos látnivaló közül még kiemelhetjük az akvárium szépségét és a Szent Mária és az Arkangyalok templomát.
Go-kart pálya, az arénában paintball, teniszpálya és lovaspálya egészítheti még ki a szórakozásunkat.
Van egy saját Stadionjuk, a helyi labdarúgó válogatott csapatának. Nevüket a városukról választották, El Gouna FC.


Sajnos a turizmus fejlesztése miatt, komoly károkat okozhatnak a környezetnek.  A finom üledékű és több kilométeren át  található korallzátonyok, tengerifű növények veszélyben vannak. Az egyik fő oka, a rosszul kezelt szennyvíz és persze ez miatt az egész tenger élővilágára kihat.




                                        Nézd meg El Gouna rövid kisfilmjét!
                                                         
                                                         El Gouna